W 2024 r. odporny na choroby roślin Zucchino Bolognese
Projekt doskonalenia genetycznego Zucchino Bolognese dobiega końca. Celem projektu Zucchin-Bo, finansowanego z regionalnego programu rozwoju obszarów wiejskich na lata 2014-2020 i przedstawionego przez Consorzio Sativa przy koordynacji i doradztwie Ri.Nova, jest wyprodukowanie nowej cukinii, która zachowa charakterystyczny kształt i właściwości organoleptyczne odmiany
>.
Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.
Zobacz więcej: Cukinia