Włoska cukinia - kroki naprzód w walce z ToLCNDV
Tradycyjna ciemnozielona cukinia pozostaje najpopularniejszym warzywem produkowanym i spożywanym we Włoszech. Jesień jest kluczowym okresem siewu w środkowych i południowych Włoszech, a wybór coraz częściej pada na odmiany odporne na wirusa New Delhi (ToLCND), chorobę rozprzestrzenianą przez mączlika. Problem ten pojawił się po raz pierwszy w 2016 roku i od tego czasu mocno dotknął

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Cukinia