Brytyjscy naukowcy zwiększają zawartość witaminy B12 w groszku
Zespół brytyjskich naukowców odkrył sposób na biofortyfikację pędów grochu witaminą B12 przy użyciu aeroponicznej uprawy w pomieszczeniach. Przełom ten może przyczynić się do bardziej zrównoważonej i zdrowszej diety, donosi Agritech Future.
W ramach projektu finansowanego przez Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC), naukowcy z John Innes Centre, LettUs Grow i Quadram Institute
Odkryli sposób na biofortyfikację pędów grochu.

Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.
Zobacz więcej: Groch