Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - MARCHEW

0000-00-00 00:00

Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla marchwi, po jej przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając szczegółowe wymagania dla danej klasy oraz dopuszczalne tolerancje, marchew powinna być: Cała - Oznacza to, że marchew nie może mieć żadnych uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru, usuwania naci, pakowania jak i innych operacji związanych z przygotowaniem jej do przechowywania lub sprzedaży. Marchew nie może mieć uciętych głów oraz odłamanych korzeni bocznych.

Zobacz więcej: Ceny warzyw

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem