Oszczedzaj czas i pieniadze- wszystkie informacje o cenach owoców i warzyw w abonamencie Fresh-market.pl

Kup teraz abonament!

II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - SAŁATA

0000-00-00 00:00

Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla salat i endywii, po ich przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając szczegółowe wymagania dla każdej klasy oraz dopuszczalne tolerancje, sałaty i endywie powinny być: Całe - Oznacza to, że sałaty i endywie nie mogą mieć, z wyjątkiem bardzo niewielkich, uszkodzeń powstałych zarówno podczas wzrostu, zbioru, pakowania jak i innych operacji związanych z przygotowaniem ich do sprzedaży. Powinny mieć kilka zewnętrznych liści ochronnych chyba, że są indywidualnie pakowane w folię. Zdrowe; nie dopuszcza się sałaty i endywii z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia - Sałaty i endywie powinny być całkowicie wolne od jakichkolwiek oznak chorób lub zmian, które znacząco wpływają na ich wygląd, przydatność do spożycia oraz wartość handlową. Szczególnie niedopuszczalne są ślady gnicia, nawet jeśli są niewielkie, ale mogą spowodować, że w momencie końcowej sprzedaży sałaty będą już niezdatne do spożycia.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem