Chińskie badanie sugeruje, że żywność bogata w przeciwutleniacze może obniżać ryzyko udaru mózgu
Bogate w przeciwutleniacze pokarmy, takie jak jagody, szpinak i jarmuż, mogą zmniejszać ryzyko udaru mózgu, sugerują najnowsze badania. W badaniu przeprowadzonym przez chińskich naukowców przeanalizowano dane od 24 892 mieszkańców USA w celu zbadania potencjalnego "efektu ochronnego" przeciwutleniaczy przed udarem. Ich wyniki wykazały 3,4% spadek ryzyka udaru mózgu na każdy wzrost zawartości selenu, cynku, karotenoidów i jarmużu w diecie.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Jarmuż