"Gdybym miał pięć razy więcej kalafiora, i tak sprzedalibyśmy go z łatwością".
Sezon zimowy w pełni na farmie Euro Gijbels w Katalonii w Hiszpanii. O tej porze roku uprawia się głównie kalafior, pietruszkę, seler i cytrusy, a obecnie popyt na kalafior i pietruszkę jest większy niż podaż, mówią John Gijbels i Stef Minten. "Gdybyśmy mieli pięciokrotnie większy wolumen, sprzedalibyśmy wszystko" - zaczyna Stef, który coraz częściej przejmuje belgijską firmę.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Kalafiory