Nowa Zelandia: Lody z kalafiora
Jenni Matheson i Mrinali Kumar z nowozelandzkiej firmy EatKinda przetwarzają nadwyżkę uprawianego w Nowej Zelandii kalafiora na wegańskie lody. Jenni Matheson eksperymentowała z dyniami ze swojego ogrodu i dokonała odkrycia, że kalafior znacznie lepiej niż dynia nadaje się do przetwarzania na lody. "Ma przyjemną teksturę bez dominującego smaku. Oznacza to, że można łatwo stworzyć
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Kalafiory