Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Pogarsza się jakość pekinki

2009-04-09 00:00

Ze wszystkich stron kraju płyną potwierdzenia informacji o tym, że jakość kapusty pekińskiej jest coraz gorsza. Mankamentów jakościowych jest sporo, ale główny problem to fakt, iż w środku kapusta jest zgniła.

Coraz trudniej też znaleźć partie towaru, który nadawałby się do eksportu. Nie pomaga tu nawet wysoka cena oferowana przez kontrahentów – do 2,50 zł/kg ładnej „pekinki”. Handel jest limitowany przez malejącą podaż i należy się spodziewać, że w najbliższym czasie sprzedaż jeszcze spadnie.

Źródło: fresh-market.pl (ms)

Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl

Zobacz więcej: Kapusta pekińska

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem