Amerykańskie badanie wykazało, że chłodzenie zmniejsza zanieczyszczenie E. coli w zielonych warzywach liściastych
Ostatnie badanie przeprowadzone przez University of Illinois Urbana-Champaign dotyczy czynników wpływających na zanieczyszczenie bakterią E. coli różnych warzyw liściastych, w tym sałaty rzymskiej i zielonolistnej, szpinaku, jarmużu i kapusty włoskiej. Mengyi Dong, główny autor badania, zwraca uwagę na częste wybuchy epidemii związane z sałatą w porównaniu z mniejszą podatnością warzyw kapustnych, takich jak jarmuż.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Kapusta