Północnoafrykańska bitwa o włoski rynek karczochów
Według EastFruit, Egipt pozostaje wiodącym dostawcą importowanych karczochów we Włoszech, zarówno w postaci świeżej, jak i mrożonej. Ilość egipskich karczochów trafiających na włoski rynek waha się od 9 do 15 tysięcy ton w sezonie (mniej więcej od lipca do czerwca). Egipscy eksporterzy mają silną przewagę w segmencie mrożonek, gdzie mają mniejszą konkurencję niż na rynku świeżych karczochów.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Karczoch