Koszty produkcji ogórków polowych
2008-05-08 00:10
Według prognoz ZEO-IERiGŻ, w bieżącym sezonie koszty produkcji ogórków polowych do przetwórstwa (na konserwy) będą na poziomie 0,84-0,96 zł/kg (w przeliczeniu na 1 ha – 17 300-18 500 zł).
Koszty produkcji na poziomie 0,96 zł/kg (w przeliczeniu na 1 ha- 17 300 zł) odnoszą się do plantacji, gdzie plony handlowe będą niższe niż 18 t/ha, a koszty produkcji 0,84 zł/kg (18 500 zł/ha) dotyczą gospodarstw które osiągają plon handlowy wyższy niż 22 t/ha.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie informacji ZEO-IERiGŻ-PIB (ts)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Ogórki zielone
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem