"Dostajemy hiszpańską paprykę od kilku tygodni, jakość i ilość są dobre".
Sezon importu hiszpańskiej papryki rozpoczął się w VitaFresh Produce, a pierwsze czerwone, zielone i żółte papryki pojawiły się na początku listopada.
"Nasi hodowcy są w El Ejido, w południowej Hiszpanii, otrzymujemy paprykę od kilku tygodni, a jej ilość jest dobra", powiedział Harvey Cleeton z VitaFresh. "Wszystkie papryki są uprawiane w foliach polietylenowych.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Papryka