Jak wygląda spożycie świeżych owoców i warzyw w tym roku?
Spożycie warzyw w gospodarstwach domowych w pierwszych czterech miesiącach roku wyniosło 756 milionów kilogramów, czyli o 5% mniej niż w tym samym okresie w 2022 roku. Pomidory spadły o 4%, przy całkowitej konsumpcji gospodarstw domowych wynoszącej 143 miliony kilogramów; papryka spadła o 8%, łącznie o 58 milionów kilogramów, a sałata o 3,7% mniej i 52 miliony kilogramów. Z drugiej strony

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.
Zobacz więcej: Papryka