To boom na papryczki chili, ale tylko jedna na trzy jest produkowana we Włoszech
Tylko 1 papryczka chili na 3 (30%) jest produkowana we Włoszech, podczas gdy reszta jest importowana z zagranicy, a jej łączna ilość w ubiegłym roku wyniosła prawie 3,4 miliona kilogramów. Tak wynika z analizy przeprowadzonej przez Coldiretti na Światowych Targach Papryki Chili w Rieti, opartej na danych Istat i Crea. Rosnące uznanie i uwaga konsumentów dla superfoods, z których

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.