'Wąskie gardła dotyczące tureckiej Kalifornii i Capii'
Ogółem sezon na paprykę w Almerii w Hiszpanii dobiega końca. W pojedynczych przypadkach, jak na przykład w rejonie Berja, położonym w wyższych partiach Almerii, nadal produkowane są niewielkie ilości. Czerwona i żółta papryka może być jeszcze dostępna do końca kwietnia. Taki rozwój sytuacji można zaobserwować również w nadmorskim regionie Roquetas i jest on spowodowany wiosennym sezonem sadzenia,

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Papryka