Wyzwania i wzrost: Dynamika rynku papryki na Ukrainie
Produkty rolne, zwłaszcza papryka, odgrywają istotną rolę na ukraińskim rynku spożywczym.
Uplasowana na 18. miejscu na świecie pod względem produkcji papryki, Ukraina uprawiała 181 300 ton w 2020 roku. W 2021 r. kraj wyprodukował 163 000 ton słodkiej papryki, z czego 25% całkowitej produkcji pochodziło z regionu Chersoń.
Sezon paprykowy na Ukrainie trwa od lipca do października, będąc świadkiem znacznego wzrostu produkcji papryki.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Papryka