Chiński koncentrat zdobywa świat
2008-01-04 00:00
Od stycznia do końca września 2007 r. Chiny wyeksportowały 512,2 tys. ton przecieru pomidorowego wobec 411,2 tys. ton w analogicznych miesiącach 2006 r. (co dało 25 proc. wzrostu) i dla porównania 226,7 tys. ton w 2004 r.
Największym importerem chińskiego przecieru w omawianym okresie były Włochy, które kupiły 75,4 tys. ton. Kolejne miejsca zajęły: Rosja - 46,6 tys. ton, Japonia - 43,4 tys. ton, Ghana - 36,3 tys. ton, Emiraty Arabskie - 20,2 tys. ton, Nigeria - 16,3 tys. ton oraz Togo - 13,4 tys. ton. Polska uplasowała się na 14 miejscu wśród światowych importerów z wynikiem 8,3 tys. ton zaimportowanego przecieru.
Źródło: fresh-market.pl za FAMMU/FAPA i Foodnews
Największym importerem chińskiego przecieru w omawianym okresie były Włochy, które kupiły 75,4 tys. ton. Kolejne miejsca zajęły: Rosja - 46,6 tys. ton, Japonia - 43,4 tys. ton, Ghana - 36,3 tys. ton, Emiraty Arabskie - 20,2 tys. ton, Nigeria - 16,3 tys. ton oraz Togo - 13,4 tys. ton. Polska uplasowała się na 14 miejscu wśród światowych importerów z wynikiem 8,3 tys. ton zaimportowanego przecieru.
Źródło: fresh-market.pl za FAMMU/FAPA i Foodnews
Zobacz więcej: Pomidory
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem