Pomidory wzbogacone jodem - zaskakujące wyniki badania przeprowadzonego przez Uniwersytet w Bari
Jak uzyskać pomidory stołowe o wysokiej wartości odżywczej, tj. wzbogacone w jod, pierwiastek niezbędny dla zdrowia człowieka. Międzynarodowe czasopismo naukowe Scientia Horticulturae opublikowało wyniki badania przeprowadzonego przez Grupę Badawczą Ogrodnictwa Uniwersytetu w Bari, we współpracy z Instytutem Nauk o Produkcji Żywności
.

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Pomidory