Pierwszy wymuszony rabarbar z uprawy chronionej jest dostępny na rynku od końca lutego
Podczas gdy zima ponownie powróciła, pierwszy świeży rabarbar uprawiany regionalnie już rozsiewa w handlu wiosenny nastrój. Pod koniec lutego pierwsze firmy produkcyjne w regionie Dolnego Renu i w okolicach Kolonii rozpoczęły zbiór warzyw owocowych z upraw chronionych. Pierwsze delikatne łodygi odmiany "Goliath", które dojrzewały w halach lub
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Rabarbar