Florette wzmacnia swoją ofertę Gourmet o nowy przepis: sałatkę Mediterranean Gourmet.
Florette wprowadza Sałatkę Śródziemnomorską Gourmet, przepis oparty na endywii, kiełkach czerwonej sałaty i rukoli, teraz dostępny dla konsumentów na półce ze świeżo ściętymi, umytymi i gotowymi do spożycia produktami. Dzięki temu dodatkowi firma wzmacnia asortyment i zapewnia konsumentom nową alternatywę, która łączy w sobie praktyczność, smak i składniki
.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.
Zobacz więcej: Rukola