"Dzięki temu nowemu narzędziu powinniśmy powrócić do poziomu produkcji sprzed 4 lat".
W listopadzie ubiegłego roku SICA Saint Pol de Léon otworzyła nowy zakład produkcji endywii. Ten nowy zakład produkcyjny w Kerlouan obejmuje chłodnie do przechowywania korzeni, pomieszczenia do uprawy i miejsce pakowania, co umożliwi spółdzielni rozszerzenie produkcji.
W Bretanii endywia uprawiana jest na piaszczystej glebie Côte des Légendes w Finistère. Zdjęcie: L'œil de

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Sałaty i endywie