Spadek eksportu warzyw świeżych
0000-00-00 00:00
Ostatnie dane dotyczące polskiego eksportu wykazują, że w sierpniu br. sprzedaż warzyw świeżych obniżyła się o 30 proc. w stosunku do sierpnia 2007 r.
W sierpniu br. wyeksportowano 31,5 tys. ton warzyw świeżych o wartości 15,5 mln euro, podczas gdy w analogicznym okresie 2007 r. – 44,3 tys. ton o wartości 22,1 mln euro.
Najbardziej obniżyła się sprzedaż marchwi, cebuli i kapusty i wyniosła odpowiednio 600 ton, 4,3 tys. ton i 1,4 tys. ton.
Źródło: fresh-market.pl (gs), na podstawie danych ZEO IERiGŻ-PIB
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Ceny warzyw
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem