Świeże warzywa z Argentyny
2007-11-14 00:00
W ciągu pierwszych ośmiu miesięcy 2007 r. Argentyna wyeksportowała łącznie 496 tys. ton świeżych warzyw, co tym samym dało 11 proc. wzrost sprzedaży w porównaniu do analogicznego okresu 2006 r.
Argentyna eksportuje przede wszystkim cebulę - 221,4 tys. ton oraz czosnek - 86,7 tys. ton, a przy tym stała się znaczącym eksporterem suszonej fasoli i groszku, których łączna sprzedaż w omawianym okresie wyniosła 162 tys. ton.
Źródło: fresh-market.pl na podstawie FAMMU/FAPA
Argentyna eksportuje przede wszystkim cebulę - 221,4 tys. ton oraz czosnek - 86,7 tys. ton, a przy tym stała się znaczącym eksporterem suszonej fasoli i groszku, których łączna sprzedaż w omawianym okresie wyniosła 162 tys. ton.
Źródło: fresh-market.pl na podstawie FAMMU/FAPA
Zobacz więcej: Ceny warzyw
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem