VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - SZPINAK
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. A. Cechy identyfikacyjne Pakujący i/lub wysyłający: nazwa i adres lub urzędowo ustanowiony lub zaakceptowany kod firmowy. Jednakże w przypadku kiedy znak firmowy jest użyty, odnośnik „pakujący i/lub wysyłający” (lub odpowiedni skrót) muszą być zaznaczone w ścisłym powiązaniu ze znakiem firmowym. B. Nazwa produktu - "Liście szpinaku”, „szpinak w rozetach”, jeśli zawartość nie jest widoczna z zewnątrz. C. Pochodzenie produktu - Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna. D. Charakterystyka jakości handlowej - Klasa E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo)
Zobacz więcej: Ceny warzyw