Pomidory - Międzynarodowe Normy dla Owoców i Warzyw
Publikacje te zawierają ilustracje i komentarze, które ułatwiają wspólną interpretację obowiązujących norm dotyczących jakości różnych owoców i warzyw będących przedmiotem handlu międzynarodowego. Publikacje te są wydawane w ramach Systemu Stosowania Międzynarodowych Norm dla Owoców i Warzyw ustanowionego przez OECD w 1962 roku.
Niniejsza broszura została opublikowana w ramach Systemu Stosowania Międzynarodowych Norm dla Owoców i Warzyw, ustanowionego przez OECD w 1962 roku. Zawiera ona uwagi wyjaśniające i ilustracje ułatwiające jednolitą interpretację normy dla pomidorów. Broszura ilustruje tekst normy oraz przedstawia parametry jakościowe na wysokiej jakości fotografiach. Dzięki temu stanowi ona cenne narzędzie dla organów kontrolnych, organizacji zawodowych i handlowców zainteresowanych międzynarodowym handlem pomidorami.