Transport warzyw
2012-10-19 21:56
Transport warzyw. Warunki transportu i przechowywania warzyw (zalecane).
|
Produkt
|
Zakres temp. °C
|
Wilgotność względna powietrza w %
|
Okres przechowywania
|
|---|---|---|---|
| Bakłażan |
8-12
|
90-95
|
1-2 tygodni
|
| Buraki czerwone |
0-1
|
95-100
|
|
| Brokuły |
0-1
|
95-100
|
|
| Cebula sucha |
-1 do 0
|
70-80
|
1-8 miesięcy
|
| Chrzan |
0-1
|
95-100
|
|
| Cukinia |
8-10
|
90-95
|
1-2 tygodni
|
| Cykoria sałatowa |
0-1
|
95-100
|
2-4 tygodnie
|
| Czosnek |
0
|
70
|
6-8 miesięcy
|
| Fasola szparagowa |
7-8
|
95-100
|
1-2 tygodnie
|
| Groch w strąkach |
0
|
95-100
|
1-3 tygodnie
|
| Kalafiory |
0-1
|
95-100
|
2-4 tygodnie
|
| Kalarepa |
0-1
|
95-100
|
|
| Kapusta brukselska |
0-1
|
95-100
|
3-5 tygodni
|
| Kapusta głowiasta wczesna |
0-1
|
95-100
|
3-6 tygodni
|
| Kapusta głowiasta |
0-1
|
95-100
|
5-6 miesięcy
|
| Kapusta pekińska |
0-1
|
95-100
|
2-3 miesiące
|
| Karczochy |
0-1
|
95-100
|
2-3 tygodnie
|
| Kukurydza słodka |
0-1
|
95-100
|
|
| Marchew młoda |
0-1
|
95-100
|
10-14 dni
|
| Marchew |
0-1
|
95-100
|
3-6 miesięcy
|
| Ogórki |
8-11
|
95-100
|
1-2 tygodnie
|
| Papryka |
7-10
|
90-95
|
2-3 tygodnie
|
| Pieczarki |
0
|
90-95
|
5-7 dni
|
| Pietruszka |
0-1
|
95-100
|
|
| Pomidory zapalone |
12-15
|
90
|
2-3 tygodnie
|
| Pomidory dojrzewające |
10-12
|
90
|
1-2 tygodnie
|
| Pomidory dojrzałe |
8-10
|
90
|
1 tydzień
|
| Pory |
0-1
|
95-100
|
1-3 miesiące
|
| Rzodkiewki |
0-1
|
95-100
|
|
| Sałaty |
0-1
|
95-100
|
1-4 tygodni
|
| Selery naciowe |
0-1
|
95-100
|
1-3 miesiące
|
| Szparagi |
0-2
|
95-100
|
2-3 tygodnie
|
| Szpinak |
0-1
|
95-100
|
1-2 tygodnie
|
| Ziemniaki wczesne |
10-15
|
90-95
|
10-14 dni
|
| Ziemniaki dojrzałe |
4-5
|
95-98
|
5-10 miesięcy
|
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



