Codziennie świeże ceny z punktów skupu w całej Polsce. Korzystaj z naszych informacji.

Kup teraz abonament!

Transport warzyw

Transport warzyw. Warunki transportu i przechowywania warzyw (zalecane).

 

Produkt
Zakres temp. °C
Wilgotność względna powietrza w %
Okres przechowywania
Bakłażan
8-12
90-95
1-2 tygodni
Buraki czerwone
0-1
95-100
 
Brokuły
0-1
95-100
 
Cebula sucha
-1 do 0
70-80
1-8 miesięcy
Chrzan
0-1
95-100
 
Cukinia
8-10
90-95
1-2 tygodni
Cykoria sałatowa
0-1
95-100
2-4 tygodnie
Czosnek
0
70
6-8 miesięcy
Fasola szparagowa
7-8
95-100
1-2 tygodnie
Groch w strąkach
0
95-100
1-3 tygodnie
Kalafiory
0-1
95-100
2-4 tygodnie
Kalarepa
0-1
95-100
 
Kapusta brukselska
0-1
95-100
3-5 tygodni
Kapusta głowiasta wczesna
0-1
95-100
3-6 tygodni
Kapusta głowiasta
0-1
95-100
5-6 miesięcy
Kapusta pekińska
0-1
95-100
2-3 miesiące
Karczochy
0-1
95-100
2-3 tygodnie
Kukurydza słodka
0-1
95-100
 
Marchew młoda
0-1
95-100
10-14 dni
Marchew
0-1
95-100
3-6 miesięcy
Ogórki
8-11
95-100
1-2 tygodnie
Papryka
7-10
90-95
2-3 tygodnie
Pieczarki
0
90-95
5-7 dni
Pietruszka
0-1
95-100
 
Pomidory zapalone
12-15
90
2-3 tygodnie
Pomidory dojrzewające
10-12
90
1-2 tygodnie
Pomidory dojrzałe
8-10
90
1 tydzień
Pory
0-1
95-100
1-3 miesiące
Rzodkiewki
0-1
95-100
 
Sałaty
0-1
95-100
1-4 tygodni
Selery naciowe
0-1
95-100
1-3 miesiące
Szparagi
0-2
95-100
2-3 tygodnie
Szpinak
0-1
95-100
1-2 tygodnie
Ziemniaki wczesne
10-15
90-95
10-14 dni
Ziemniaki dojrzałe
4-5
95-98
5-10 miesięcy

Słowa kluczowe: transport, przechowywanie, warzywa
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem