Revista Mercados
"Aby uniknąć wpadnięcia w greenwashing, konieczne jest, aby przedsiębiorstwa były transparentne w swoich działaniach na rzecz środowiska."
Anecoop utrzymuje swoje przywództwo w produkcji melona i arbuzów.
Proexport testuje nowy system transportu owoców i warzyw, aby zmniejszyć marnotrawienie żywności.
Ostrzegają przed poważnym kryzysem cenowym zarówno w przypadku bakłażana, jak i cukinii.
Ceny obu upraw drastycznie spadły w ciągu ostatnich tygodni, spadając znacznie poniżej kosztów produkcji. Sytuacja ta jest jeszcze bardziej dramatyczna w przypadku cukinii, zwłaszcza teraz, w tej chwili kampanii (w środku zimy), gdy
czytaj dalejKonkurencja z innych krajów obniża cenę tropikalnych owoców.
Konkurencja międzynarodowa Wejście awokado z krajów trzecich po niższych cenach komplikuje sytuację dla krajowych producentów. Na przykład w tym sezonie, z jednej strony, mamy Maroko, które produkuje awokado odmiany Hass w tym samym czasie co Hiszpania, i które
czytaj dalejŹródło: https://www.asajasevilla.es/noticias/frutas-y-hortalizas/item/9450-asaja-andalucia-alerta-del-incumplimiento-de-la-ley-de-la-cadena-alimentaria-en-el-sector-del-zumo.html Ta skarga dotyczy dwóch aspektów. Pierwszy dotyczy kontrastu między sytuacją na rynku soku. Skarga
czytaj dalejJagody leśne, odporny sektor w złożonym scenariuszu
Massó Agro nadal pozostaje liderem w nowościach dotyczących wykorzystania mikroorganizmów.
ResiYou, firma należąca do Bayer, wprowadza nową funkcjonalność do przewidywania pozostałości pestycydów w sadach.
Hiszpańskie supermarkety wybierają krajowe jabłka i gruszki.
Kampania na zielone szparagi potrzebuje siły roboczej.
Nathan Hancock, CEO firmy Citrus Australia, został wybrany na nowego prezesa SHAFFE.
Wartość importu świeżych owoców i warzyw podwoiła się w 2024 roku.
VIP umacnia swoją pozycję jako lider na europejskim rynku ekologicznych i wysokiej jakości jabłek.
Internacjonalizacja mango z Meksyku: Rozważania i refleksje
Niewątpliwie wpływ zmian klimatu na rolnictwo śródziemnomorskie, a zwłaszcza na sektor owoców i warzyw, będzie wymagał wprowadzenia bardzo istotnych zmian w celu zapewnienia jego zrównoważonej ekonomicznie i ekologicznie funkcjonowania. Wzrost temperatur oraz zmniejszenie
czytaj dalej