Drugi zjazd FRESH QUALITY ACADEMY
Temat: „Szkolenie specjalistyczne rozszerzające wiedzę o jakości handlowej
świeżych owoców i warzyw”
Cel szkolenia: integracja i podniesienie profesjonalizmu kontrolerów
jakości handlowej świeżych owoców i warzyw z sieci handlowych, z firm
handlowych, grup producentów, oraz osób zamawiających towar.
Organizator: Firma FRESH QUALITY Krystyna Szymańska
Tel. 667 909 999, e-mail:krystyna.szymanska@freshquality.pl
Termin : 2 – 4.03.2016
Czas trwania: 3 dni
Miejsce : Hotel Święcice, Święcice, ul. Wiosenna 1, 05-860
Płochocin
Gmina Ożarów Mazowiecki, województwo mazowieckie
www.hotelswiecice.pl
Ramowy program szkolenia:
1. Dzień pierwszy 2.03.2016:
- przyjazd i zakwaterowanie w Hotelu z uroczystą kolacją o
godz. 18.00
2. Dzień drugi 3.03.2016:
- 8.00 śniadanie
- 9.00 – 15.00 - I sesja szkoleniowa z
przerwą na lunch
- 15.00 - obiad
- po obiedzie: atrakcje dla uczestników szkolenia do uroczystej kolacji ze
specjalnymi daniami
3. Dzień trzeci 4.03.2016:
- 8.00 śniadanie
- 9.00 – 15.00 - II sesja szkoleniowa
- 15.00 - obiad
Tematy wykładów:
1. Problemy jakościowe i sezonowość owoców cytrusowych –
wykładowca Mirosław Maziarka z firmy Amplus
2. Jakość pomidorów – wykładowca Anna Boniecka z firmy
Fresh Quality
3. „Owoce egzotyczne . Interpretacja wad,
odmiany, dostępność, przechowywanie (na wybranej grupie asortymentu, m.inn.
ananas, papaja, passion fruit, mini kiwi)” – wykładowca Beata Piega z firmy UNIVEG TRADE POLAND
4. Choroby przechowalnicze jabłek ( wykład plus
warsztaty) – wykładowca Adam Paradowski
i Marcin Piesiewicz z firmy AgroFresh
5. "Jakość ziemniaków jadalnych" (wymagania
jakościowe, oraz występujące wady bulw) – wykładowca dr Wojciech Nowacki
IHAR w Jadwisinie
6. Standard kontroli jakości świeżych owoców i warzyw:
zasady, o czym nie można zapomnieć, na co zwrócić uwagę podczas kontroli, błędy
kontrolerów jakości – wykładowca Krystyna Szymańska z firmy FRESH QUALITY.
7. Inne informacje.
Zobacz więcej: Ceny owoców?preview=1