Eko-rolnictwo rośnie na Podkarpaciu
2013-04-19 10:17
Powodem jest coraz większa świadomość konsumentów, którzy chcą kupować zdrowe produkty. Jak dodaje nasz gość - ten rodzaj rolnictwa przynosi też coraz większe zysk
W Polsce powierzchnia, na których uprawiana jest ekologiczna żywność stanowi około 4 procent w skali wszystkich gruntów rolnych.
Zobacz więcej: Ceny owoców?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Chcą jednolitego znakowania eko-produktów
2013-04-10 08:01
Komisja Europejska chce, aby w UE powstał jednolity rynek produktów ekologicznych - by produkty te byłyby jednolicie oznakowane i dzięki temu łatwiej rozpoznawalne. Z taką inicjatywą wystąpił we wtorek komisarz ds. środowiska Janez Potocznik.
czytaj dalej
Więcej euro dla ekologiczne rolnictwa
2013-04-05 08:52
W nowym budżecie Unii Europejskiej na lata 2014-2020 znacznie zwiększono wsparcie dla rolnictwa ekologicznego.
czytaj dalej
Dynamiczny wzrost ekologiczny żywności
2013-03-27 09:54
W 2012 roku popyt na żywność ekologiczną, według szacunków branży, mógł się zwiększyć w Polsce o 15–20 proc. Podobny wzrost w 2013 roku szacuje firma badawcza Euromonitor International.
czytaj dalej