„Naszprycowane” warzywa
2013-05-02 10:08
Sprzedawcy wolą kupować warzywa na giełdzie, gdzie teraz nadal królują te sprowadzane z ciepłych krajów.
Jednak importowane warzywa są szprycowane chemią, aby przetrwały transport - podaje fakt.pl.
– Zwłaszcza te młode warzywa, które pojawiają się w sklepach bardzo wcześnie, hodowane są zazwyczaj w szklarniach, bez dostępu do światła słonecznego, mogą też zawierać szkodliwe substancje, jak np. azotany czy sztuczne nawozy – mówi Agata Machalla, dietetyk Naturhose Poznań.
Zobacz więcej: Ceny owoców?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Nowalijki potaniały w poprzednim tygodniu
2013-04-08 08:09
Rosnące dostawy warzyw szklarniowych nie idą w parze z popytem. Nie zmieniły się ceny warzyw korzeniowych - podsumowuje poprzedni tydzień Małgorzata Skoczewska, rzecznik prasowy Rynku Hurtowego Bronisze.
czytaj dalej
Niedrogie nowalijki (reportaż wideo)
2013-03-27 08:47
Przedświąteczne zakupy nowalijek możemy zrobić za podobną cenę co rok wcześniej.
czytaj dalej
Coraz więcej nowalijek
2013-03-26 08:58
Pomimo chłodów dostawy wiosennych warzyw rosną z dnia na dzień...
czytaj dalej