Dziesięć lat produkcji pomidorów w Hiszpanii: powierzchnie stałe, rynki w ruchu
2025-09-25 00:00
Źródło:
Italiafruit.net
W ciągu ostatnich dziesięciu lat powierzchnia uprawy pomidorów w Hiszpanii utrzymuje się w granicach od 43 do 47 tysięcy hektarów, z produkcją wynoszącą od 4 do 5 milionów ton. Dwa trzecie z tej produkcji trafia do przemysłu, podczas gdy 1,5 miliona ton trafia na rynek świeży. Konsumpcja krajowa spada do 12 kg.
Italiafruit.net
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Z prasy
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



