Szalotka
Staay Food Group i Hazera Seeds przedstawiają nowego arbuza
2024-01-31 10:36
Mini arbuz EXCEED nominowany do nagrody Fruit Logistica Innovation Award 2024
czytaj dalej
Staay Food Group i Hazera Seeds przedstawiają nowego arbuza
2024-01-31 10:36
Mini arbuz EXCEED nominowany do nagrody Fruit Logistica Innovation Award 2024
czytaj dalej
Staay Food Group i Hazera Seeds przedstawiają nowego arbuza
2024-01-31 10:36
Mini arbuz EXCEED nominowany do nagrody Fruit Logistica Innovation Award 2024
czytaj dalej
Pierwszy Francuski Dzień Allium zorganizowany przez CTIFL
2023-12-12 00:00
Producenci, doradcy techniczni i operatorzy rynku znajdą się wśród prawie 120 uczestników, którzy mają wziąć udział we Francuskim Dniu Allium (czosnek, szalotka, cebula i por) organizowanym przez CTIFL, który odbędzie się 30 stycznia 2024 r. w centrum badawczym Balandran.
czytaj dalej
Auchan i Intermarché łączą siły, aby przejąć Casino
2023-12-04 00:00
Zerowy VAT na mięso i warzywa na Cyprze
czytaj dalej
Sadzonki szalotki zdobywają rynek francuski
2023-11-22 00:00
Po nieco burzliwych początkach, sadzonki szalotki zdołały wywalczyć sobie miejsce na francuskim rynku. Według Yannicka Chevraya, kierownika ds. marketingu i wsparcia sprzedaży w Bejo France, "liczne zalety" stopniowo przekonały producentów.
czytaj dalej
Mieszana i niepewna przyszłość francuskich sektorów ziemniaków, czosnku, cebuli i szalotki
2023-11-20 00:00
"Różni specjaliści z sektora dokonują mieszanej oceny po zbiorach i planują raczej niepewną kampanię sprzedażową", według Francuskiej Federacji Handlowców Ziemniakami, Czosnkiem, Cebulą, Szalotką i Warzywami Hurtowymi (FEDEPOM).
czytaj dalej
"Uprawa szalotki stopniowo się rozwija"
2023-10-26 00:00
Jurgen Nagel przekonał się, że rynek cebuli jest kluczowy nie tylko w Holandii, ale także w Indonezji. Chociaż ceny cebuli są znacznie wyższe - mogą sięgać 2 euro/kg - albo zarobisz fortunę, albo stracisz wszystko. "Nie ma nic pomiędzy", zaczyna. Jurgen opuścił Holandię 15
czytaj dalej
czytaj dalej
Jaki jest obecnie udział w rynku sadzonek szalotki we Francji?
2023-10-26 00:00
Szalotka z rozsady, produkowana głównie w regionach Centre Val de Loire, Grand Est i Hauts-de-France, nadal stanowi niewielką część francuskiej produkcji, z korzyścią dla szalotki tradycyjnej (produkowanej głównie w Bretanii i Kraju Loary). W 2004 r. sadzonki szalotki stanowiły zaledwie 1% produkcji.
czytaj dalej
czytaj dalej
Kapusta Callaway triumfuje na Fresh Market 2023
2023-09-22 15:58
W dniu 20 września 2023 roku w MCC Mazurkas odbyła się XVII edycja wyjątkowego wydarzenia dla branży owocowo-warzywnej – Fresh Market 2023 B2B Meeting and Trade Show.
czytaj dalej
Kapusta Callaway triumfuje na Fresh Market 2023
2023-09-22 15:58
W dniu 20 września 2023 roku w MCC Mazurkas odbyła się XVII edycja wyjątkowego wydarzenia dla branży owocowo-warzywnej – Fresh Market 2023 B2B Meeting and Trade Show.
czytaj dalej
"Uprawa tradycyjnej szalotki jest integralną częścią tożsamości naszego regionu, kultury i dziedzictwa".
2023-07-18 00:00
Czwarta edycja Mistrzostw Świata w Zbieraniu Szalotki odbyła się 8 lipca we francuskim mieście Plounevez-Lochrist (Finistère). "Od pierwszej edycji, Pouliquen, europejski lider w dziedzinie pakowania tradycyjnej szalotki, jest partnerem tego wydarzenia, które przypomina
czytaj dalej
czytaj dalej
Aglio Polesano Dop, Slow Food Val di Chiana Aglione, ekologiczny czarny czosnek, cebula Igp Tropea, cebula Igp Margherita, cebula Slow Food Giarratana, cebula Slow Food Certaldo, cebula Slow Food Acquaviva delle Fonti, szalotka
czytaj dalej
czytaj dalej
Czosnek, deszczowy maj zagraża zbiorom
2023-05-26 00:00
W tym roku nowy czosnek w regionie Piacenza ma pod górkę. Ulewne deszcze opóźniły zbiory i spowodowały większy odsetek odpadów. Francesco Delfanti, dyrektor handlowy firmy o tej samej nazwie w Monticelli d'Ongina, która specjalizuje się w produkcji czosnku i czosnku niedźwiedziego.
czytaj dalej
czytaj dalej
"Potrzebne jest lepsze zrozumienie problemów występujących obecnie na rynku ekologicznym"
2023-02-20 00:00
Gospodarstwo Ferme de la Motte jest prowadzone przez rodzinę Lemaire od 1967 r. w Dolinie Loary. Gospodarstwo specjalizuje się w produkcji świeżych przypraw, zarówno konwencjonalnych, jak i ekologicznych (czosnek, cebula, szalotka i echalion), a także produkuje kabaczki, ziemniaki i warzywa, które są sprzedawane wyłącznie na terenie regionu.
czytaj dalej
czytaj dalej
WR-SRH Bronisze: Komentarz do sytuacji Rynkowej w Broniszach.
2019-08-23 13:34
Owoce i warzywa: ceny, podaż popyt. 16 – 23 sierpnia 2019 r.
czytaj dalej
Światowy rynek warzyw
2019-08-19 12:00
IndexBox opublikował raport na temat światowego rynku warzyw. Poniżej jego streszczenie.
czytaj dalej
Podaż, popyt, ceny – komentarz do sytuacji rynkowej - Bronisze 26 lipca - 1 sierpnia 2019 r.
2019-08-02 14:14
Niestety nie mamy dobrych wiadomości na temat poprawy podaży kilku ważnych krajowych warzyw i owoców.
czytaj dalej
Komentarz do sytuacji Rynkowej – podaż, popyt, ceny na Rynku Hurtowym Bronisze 12-18 lipca 2019 r.
2019-07-19 11:20
Rozpoczyna się okres kiedy na Rynku Bronisze zaczynają przeważać warzywa gruntowe z tegorocznych zbiorów. Możemy obserwować nieśmiałe spadki cen w śród niektórych gatunków np marchew, cebula, burak.
czytaj dalej
Uczestnicy Rynku Hurtowego Bronisze wciąż zmagają się ze skutkami suszy rolniczej i upałami zanotowanymi w drugiej połowie czerwca.
czytaj dalej