Hiszpania promuje brokuły
2012-09-04 07:52
Źródło:
www.fresh-market.pl(ap)
Hiszpania eksportuje średniorocznie ok. 250 tys. ton brokułów. Pomimo wysokiego poziomu produkcji i eksportu, warzywa te nie cieszą się dużym zainteresowaniem ze strony tamtejszych konsumntów. Średnioroczne spożycie brokułów na jednego Hiszpana oscyluje na poziomie zaledwie 200 gram. Ten zaskakująco niski wynik szczególnie wyraźnie widać w zestawieniu z innymi krajami, np. Wielką Brytanią, gdzie wielkość ta kształtuje się na poziomie 4 kg rocznie na osobę. Kampania objęła swym zasięgiem już ponad 10000 punktów sprzedaży na rynku hiszpańskim. W działaniach zmierzających do zwiększenia popularności tych warzyw, podkreślono przede wszsytkim ich walory zdrowotne i smakowe.
Zobacz więcej: Brokuły
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Hiszpania - eksport warzyw i owoców
2012-08-31 08:30
W maju br. eksport hiszpańskich owoców i warzyw zamknął się wolumenem 908,8 tys. ton o łącznej wartości 838 mln euro.
czytaj dalej
Hiszpania: Zbiory owoców niższe niż rok temu
2012-08-20 16:04
Hiszpańskie Ministerstwo Rolnictwa oszacowało, że w 2012 roku zbiory owoców w Hiszpanii w rozrachunku ogólnikowym będą niższe w porównaniu do roku ubiegłego.
czytaj dalej
czytaj dalej
Kalafiory i brokuły - ok. Tomaszowa Lub.
2012-08-06 08:10
Okolice Tomaszowa Lubelskiego - na znaczący wzrost podaży kalafiorów trzeba jeszcze poczekać kilkanaście dni.
czytaj dalej



