Dostępność warzyw w Stanach Zjednoczonych nadal spadała przez dwie dekady, aż do 2022 roku.
2024-05-22 00:00
Źródło:
Freshplaza.com
Ilość warzyw dostępnych do spożycia w Stanach Zjednoczonych spadła o 13 procent, z 413,9 funtów na osobę w 2003 roku do 359,1 funta w 2022 roku. Zalecenia dotyczące zdrowego odżywiania dla Amerykanów dzielą warzywa na pięć podgrup na podstawie ich zawartości składników odżywczych: rośliny strączkowe.
Freshplaza.com
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku warzyw
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem



