Ryż traci popularność w Korei Południowej - przyćmiewają go mięsa i warzywa
Więcej Koreańczyków obniża spożycie zbóż, a zwiększa spożycie tłuszczów i białek. Trend ten znajduje potwierdzenie w liczbach. Spożycie ryżu na osobę spadło o 0,4 procent z 56,9 kilogramów w 2021 roku do 56,7 kilogramów na 2022 rok, według danych Statistics Korea wydanych 27 stycznia.
Choć spadek może nie wydawać się znaczący, liczba różni się, gdy się zawęża
.FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku warzyw