Otwarte Targi Alimentaria
Na targach zostały wyeksponowane produkty najwyższej jakości: sery pleśniowe, przetwory mleczarskie, przetowy mięsne, świeże oraz przetworzone warzywa i owoce, miody, alkohole, soki oraz słodycze. Przy okazji tego wydarzenia minister Sawicki spotkał się z hiszpańskim ministrem rolnictwa Miguelem Arias Canete.
O różnorodności i jakości polskich smaków dyskutowano na spotkaniu regionów, zorganizowanym na stoisku Regionu Galicja przez Konsula Honorowego Polski w Galicji, Juana M. Vieites Baptista de Sousa, Wiceprezesa Targów Alimentaria.
W trakcie targów realizowany był projekt "Enterprise Europe Network", współorganizowany z Polską Agencją Rozwoju Przedsiębiorczości. Oferuje on wiele możliwości zapoznania się z nowymi technologiami, daje szansę na wymianę doświadczeń i nawiązanie kontaktów biznesowych przy okazji udziału w targach. W spotkaniach biznesowych uczestniczyło ponad 400 przedstawicieli branży spożywczej, w tym ponad 20 polskich firm, posiadających produkty ze znakiem Poznaj Dobrą Żywność.