Rosja: produkcja soków warzywnych
2013-04-29 14:06
Zwiększyła się zwłaszcza produkcja soku pomidorowego, a następnie już innych soków warzywnych oraz mixów.
Wynik ten jest pozytywny ze względu na bardzo nieskuteczny 2011 rok, z kolei 2010 rok stał pod znakiem bardzo dynamicznego rozwoju tego segmentu.
Około 97 proc. wszystkich zakładów produkcyjnych zlokalizowano w trzech Okręgach Federalnych Rosji - Północno-Zachodnim, Środkowym i Południowym. Czołowe w kraju regiony w produkcji soków warzywnych to obwód leningradzki, obwód lipiecki oraz Kraj Krasnodarski. W tych obwodach Federacji Rosyjskiej w 2012 roku zostało wyprodukowano około 92 proc. wszystkich napojów warzywnych.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Informatyka w branży owocowo-warzywnej
2012-04-19 10:00
Grupa producencka "Beskid" przedstawiła system informatyczny do zarządzania przedsiębiorstwem w sektorze owocowo-warzywnym.
czytaj dalej
Kwaszone soki warzywne
2012-04-02 08:40
Ciekawym produktem są kwaszone soki warzywne. Najbardziej znane to soki z buraków, ogórków i kapusty.
czytaj dalej