Rosyski import przetworów warzywnych
2012-05-21 11:51
Największy udział w imporcie miały przetwory warzywne naturalne niemrożone - około 37 proc. Udział konserwowych pomidorów wyniósł ponad 21 proc., a konserwowych warzyw oraz grzybów - odpowiednio 23,8 proc. i 8 proc. Najpopularniejszym producentem przetworów warzywnych wśród rosyjskich konsumentów w tym okresie pozostała firma Bonduelle.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Rosyjscy klienci szukają owoców sezonowych
2012-05-16 14:02
Nie tylko my, Polacy z utęsknieniem czekamy na sezon truskawkowy, czereśniowy czy wiśniowy.
czytaj dalej
Macedonia to główny dostawca przetworów
2012-05-15 09:40
Poziom przetwórstwa owoców i warzyw w Macedonii wzrósł w ciągu ostatniego roku do 50 tys. ton w 2011 r.
czytaj dalej
Korea chce rozszerzyć handel z Polską
2012-05-11 09:00
Marek Sawicki powiedział, że Seul chce szerszej współpracy z Polską w handlu produktami spożywczymi, m.in. ekologicznymi.
czytaj dalej