Revista Mercados
Mandarynka Earlyna "zajmuje miejsce na rynku"
Firma Consum odnawia swoje zaangażowanie w cytrusy z oznaczeniem geograficznym z Walencji.
Banany z Kanary, teraz także na siłowni
Tajemnica Mojej Ziemi zwiększa sprzedaż melona skórki żaby o 20%
Określanie przyszłości pomidora
Hiszpania umacnia swoje przywództwo w kuchni roślinnej.
Madrycki restauracja El Invernadero, prowadzona przez szefa kuchni Rodrigo de la Calle, została po raz drugi z rzędu uznana za Najlepszą Restaurację Warzywną na Świecie podczas nagród We’re Smart Awards 2025, które odbyły się w centrum QEII w Londynie.
czytaj dalejRząd dostarcza pomoc w wysokości 130 milionów euro dla ponad 100 andaluzyjskich organizacji owocowo-warzywnych.
Prezes Junty Andaluzji, Juanma Moreno, przekazał decyzje o przyznaniu dotacji w wysokości 130 milionów euro dla ponad stu organizacji z sektora sadowniczego i warzywniczego, dzięki którym te instytucje będą mogły
czytaj dalejKonsumpcja arbuza wzrosła o 17%.
czytaj dalejSpożycie świeżych warzyw w ciągu pierwszych siedmiu miesięcy tego roku wyniosło 1 337 milionów kilogramów, o 2% mniej niż w tym samym okresie w 2024 roku, spadając spożycie bardzo popularnych warzyw, takich jak pomidor, z 315 milionów kilogramów, o 3% mniej; papryka, z 109
Aranda de Duero gości Pierwsze Święto Gastronomiczne związane z jabłkiem reineta z Doliny Caderechas.
Marka Gwarancji "Szczepionka Reineta z Doliny Caderechas" i "Urząd Miasta Aranda de Duero", organizują I Festiwal Gastronomiczny Szczepionki Reineta z Doliny Caderechas w Aranda de Duero. Pokazy kulinarne i warsztaty dla dzieci będą się odbywać.
czytaj dalejZbiory jabłek i gruszek w UE przewidują niewielki wzrost.
Mango z Meksyku powinien zdywersyfikować swoje rynki poza USA.
Proexport przewozi ogród z Murcji na Expo Sagris.
Związek Producentów-Eksporterów Owoców i Warzyw z Regionu Murcji (Proexport) uczestniczył w pierwszej edycji Expo Sagris, targach odbywających się od 6 do 8 listopada w Ifema.
czytaj dalejNajważniejszy dostawca
czytaj dalej
Julian Stumpf, młody menedżer z SanLucar, otrzymuje Nagrodę Fundacji Goldener Zuckerhut 2025.
SanLucar, międzynarodowa marka premium owoców i warzyw, z przyjemnością uczestniczyła kolejny raz w prestiżowym spotkaniu branżowym Goldener Zuckerhut. W tym roku Julian Stumpf, Kierownik Obsługi Klienta firmy
czytaj dalejSukces Dni Otwartych pomarańczy Red Lina
"Słoneczne szklarnie to efektywność, zrównoważony rozwój i zaangażowanie społeczne"
III Kongres InVerdadero, zorganizowany przez Hiszpańską Organizację Interprofesjonalną Owoców i Warzyw, HORTIESPAÑA, w ramach targów Expo Sagris, zgromadził
czytaj dalejJulian Stumpf, kierownik zespołu w SanLucar, otrzymuje Nagrodę Fundacji Złotej Cukrowni 2025.
SanLucar, międzynarodowa marka premium owoców i warzyw, z zadowoleniem informuje, że po raz kolejny brała udział w prestiżowym spotkaniu branżowym Goldener Zuckerhut. W tym roku Julian Stumpf, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w SanLucar, został uhonorowany Nagrodą Fundacji Goldener.
czytaj dalej


