Szpinak
Sakata potwierdza odporność swoich szpinaku na nowy szczep mączniaka rzekomego Pe: 20.
2024-05-21 00:00
Międzynarodowa Grupa Robocza ds. Peronospora w szpinaku (IWGP, skrót od angielskiego International Working Group on Peronospora), do której należy Sakata, niedawno zidentyfikowała nowy szczep mączniaka rzekomego, Pe: 20, […]
czytaj dalej
Sakata potwierdza odporność swoich nowych szpinaków na ostatnią odmianę mączniaka rzekomego Pe: 20.
2024-05-21 00:00
Międzynarodowa Grupa Robocza ds. Peronospora w szpinaku (IWGP, od angielskiego International Working Group on Peronospora in Spinach), do której należy Sakata, niedawno zidentyfikowała nowy szczep mączniaka rzekomego, oznaczony jako Pe: 20, który dołącza do wcześniej znanych 19 szczepów (Pe: 1-19). Cała
czytaj dalejZgłoszono nowy szczep Peronospora Effusa.
2024-05-17 00:00
Szpinak to kluczowa kultura w portfolio firmy Basf. Zapewnienie naszym klientom najlepszych rozwiązań w danej kategorii zawsze stanowi nasz priorytet.
czytaj dalej
W dniu 13 maja Międzynarodowa Grupa Robocza ds. Peronospora w szpinaku (IWGP) nadała nową rasę peronospory szpinaku (Peronospora effusa): szczep RZ2331B został oficjalnie nazwany Pe: 20. Program szpinaku firmy Rijk Zwaan ma już szeroki zakres odmian.
czytaj dalej
Raport: Ceny szpinaku na rynkach hurtowych w Polsce - 15 maja 2024
2024-05-15 15:43
Ceny szpinaku na różnych rynkach w Polsce prezentują się zróżnicowanie. Wrocław (Targpiast) oferuje szpinak w cenie od 6.50 do 7.00 zł za kilogram, bez zmian w porównaniu z
czytaj dalej
Holenderska firma nasion warzywnych potwierdza odporność na patogen Pe. 20 dla dużej części swojego asortymentu szpinaku.
2024-05-14 00:00
W poniedziałek, 13 maja 2024 roku, Międzynarodowa Grupa Robocza ds. Szpinaku (IWGP) nadała nową rasę patogenu mączniaka rzekomego (Peronospora effusa) na szpinaku: Pe.20. Wiele izolatów mączniaka rzekomego o tym samym nowym wzorze wirulencji zostało zgłoszonych z Europy i Stanów Zjednoczonych w 2023 roku, co skłoniło do działań.
czytaj dalej
Firma Pop Vriend Seeds potwierdza odporność na Pe. 20 dla wielu swoich odmian szpinaku.
2024-05-14 00:00
W 2023 roku zgłoszono wiele przypadków izolacji mączniaka prawdziwego o nowym wzorze virulencji w Europie i USA, co doprowadziło do zidentyfikowania rasy […] przez IWGP.
czytaj dalej
Raport: Ceny Szpinaku na Rynkach Hurtowych w Polsce - 08 maja 2024
2024-05-08 15:43
Ceny szpinaku na różnych rynkach hurtowych w Polsce prezentują się zróżnicowanie. Wrocław oferuje szpinak w cenie od 7.50 do 8.50 zł za kilogram, bez zmian w porównaniu do
czytaj dalej
Raport: Ceny szpinaku na rynkach hurtowych w Polsce - 01.05.2024
2024-05-01 15:43
Ceny szpinaku na różnych rynkach hurtowych w Polsce prezentują się zróżnicowanie. W Targpiast we Wrocławiu cena za kilogram szpinaku wynosi od 7.50 do 8.50 zł, z notowaną
czytaj dalej
Ceny szpinaku na różnych rynkach hurtowych w Polsce prezentują się zróżnicowanie:
Wrocław (Targpiast):
- Szpinak: 6.00-7.00 zł/pęczek
Warszawa (Bronisze):
- Szpinak: czytaj dalej
Wrocław (Targpiast):
- Szpinak: 6.00-7.00 zł/pęczek
Warszawa (Bronisze):
- Szpinak: czytaj dalej
Chiński trend farbowania psów sokami owocowymi i warzywnymi
2024-03-27 00:00
W Chinach pojawił się nowy trend wśród właścicieli psów, spopularyzowany przez Xiao Hong Shu, gdzie białe psy są farbowane na żywe odcienie różu i zieleni przy użyciu naturalnych barwników wykonanych ze smoczego owocu, szpinaku i dyni. Właściciele mieszają te produkty w rzadki sok, który działa jak nieszkodliwy barwnik,
czytaj dalej
czytaj dalej
Op La Maggiolina, większa wydajność i mniej odpadów dzięki sortownikom żywności Tomra
2024-03-25 00:00
Firma Op La Maggiolina, prowadzona przez Tino Bellinę, "Steve'a Jobsa czwartego asortymentu", zastosowała sortowniki Tomra Food do selekcji sałaty, waleriany, rukoli i szpinaku przy jak najmniejszej ilości odpadów. Historia innowacji opartej na technologii Tino Bellina z córką
czytaj dalej
czytaj dalej
Op La Maggiolina, większa wydajność i mniej odpadów dzięki sortownikom żywności Tomra
2024-03-25 00:00
Firma Op La Maggiolina, prowadzona przez Tino Bellinę, "Steve'a Jobsa czwartego asortymentu", zastosowała sortowniki Tomra Food do selekcji sałaty, waleriany, rukoli i szpinaku przy jak najmniejszej ilości odpadów. Historia innowacji opartej na technologii Tino Bellina z córką
czytaj dalej
czytaj dalej
CMR GROUP - europejski benchmark w zakresie owoców i warzyw
2024-03-08 13:22
CMR GROUP to renomowany, międzynarodowy importer i eksporter owoców i warzyw oferujący kompleksową obsługę dostaw na rynek europejski.
czytaj dalej
CMR GROUP - europejski benchmark w zakresie owoców i warzyw
2024-03-08 13:22
CMR GROUP to renomowany, międzynarodowy importer i eksporter owoców i warzyw oferujący kompleksową obsługę dostaw na rynek europejski.
czytaj dalej
CMR GROUP - europejski benchmark w zakresie owoców i warzyw
2024-03-08 13:22
CMR GROUP to renomowany, międzynarodowy importer i eksporter owoców i warzyw oferujący kompleksową obsługę dostaw na rynek europejski.
czytaj dalej
Pop Vriend Seeds prezentuje innowacje w liściach dla dzieci
2024-03-04 11:00
Pop Vriend Seeds połączył siły z Tozer Ibérica, aby zaprezentować nowe odmiany szpinaku hiszpańskim hodowcom podczas serii dni otwartych na farmie doświadczalnej Los Olivos firmy Tozer w El Albujón w Murcji.
czytaj dalej
Pop Vriend Seeds prezentuje swój program "Szpinak 365
2024-03-04 00:00
Dni Otwarte, które odbyły się w dniach 13-15 lutego na polu doświadczalnym "Los Olivos" w El Albujón w Murcji, były okazją do prezentacji nowych odmian i rozwiązań światowego lidera w dziedzinie szpinaku: Pop
.czytaj dalej
Import mrożonego szpinaku w 2023 r.
2024-03-01 09:00
Jak kształtował się w 2023 roku import do Polski mrożonego szpinaku? Analizujemy dane GUS.
czytaj dalej
Amerykańskie badanie wykazało, że chłodzenie zmniejsza zanieczyszczenie E. coli w zielonych warzywach liściastych
2024-03-01 00:00
Niedawne badanie przeprowadzone przez University of Illinois Urbana-Champaign dotyczy czynników wpływających na zanieczyszczenie bakterią E. coli różnych zielonych warzyw liściastych, w tym sałaty rzymskiej i zielonolistnej, szpinaku, jarmużu i kapusty włoskiej. Mengyi Dong, główny autor badania, podkreśla częste występowanie bakterii E. coli w warzywach liściastych.
czytaj dalej
czytaj dalej