Po brokuły do Hamburga
2008-03-10 00:00
W Niemczech można kupić brokuły włoskie i hiszpańskie z upraw tradycyjnych, ale też sprowadza się brokuły z upraw organicznych produkcji hiszpańskiej. Jak nietrudno się domyślić, te ostatnie są najdroższe i w Stuttgarcie trzeba za nie zapłacić 1,65-1,95 euro/kg.
Natomiast w Hamburgu i Monachium maksymalnie za te warzywa płaci się 1,70 euro/kg. Włoskie brokuły foliowane z upraw tradycyjnych we Frankfurcie kosztują 1,20-1,50 euro/kg, a takie same hiszpańskie 1,16-1,40 euro/kg. Najniższą cenę uzyskują w Hamburgu, odpowiednio: 1-1,20 euro/kg i 0,85-1,30 euro/kg.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych ZMP
Natomiast w Hamburgu i Monachium maksymalnie za te warzywa płaci się 1,70 euro/kg. Włoskie brokuły foliowane z upraw tradycyjnych we Frankfurcie kosztują 1,20-1,50 euro/kg, a takie same hiszpańskie 1,16-1,40 euro/kg. Najniższą cenę uzyskują w Hamburgu, odpowiednio: 1-1,20 euro/kg i 0,85-1,30 euro/kg.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych ZMP
Zobacz więcej: Brokuły?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem