'Kapusta pekińska i kabaczek spaghetti, zainteresowanie rośnie'
Wszystko zaczęło się od ekologicznych cukinii i kopru włoskiego, ale od czterech lat w gospodarstwie Cantalupo w Urgnano, w prowincji Bergamo, uprawia się również czarną kapustę, białą cukinię, żółtą cukinię, patisona, kabaczki spaghetti i żółtą rzepę. Produkty nietypowe, które rzadko spotykamy w dystrybucji na dużą skalę, a które cieszą się zainteresowaniem konsumentów za
.
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.
Zobacz więcej: Cukinia ?preview=1