Kto poczekał ze zbiorem „pekinki” ten zyskał
2010-11-18 00:00
Wbrew niektórym zapowiedziom mroźna zima nie zawitała do Polski pod koniec października. Za nami połowa listopada, a jest dość ciepło, jak na tę porę roku. Producenci kapusty pekińskiej mieli kilka tygodni temu dylemat, czy wycinać kapustę małą, której wegetacja opóźniła się z powodu październikowej aury, czy zaczekać aż kapusta będzie większa, ryzykując straty w wypadku przyjścia mrozu. Jak widać obecnie ryzyko opłaciło się. Ci producenci, którzy opóźnili zbiory trafili w dziesiątkę. Pogoda dopisała i kapusta na polach urosła. Mamy teraz okres szczytowy, jeśli chodzi o zbiór „pekinki” do chłodni.
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Kapusta pekińska ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem