Na polskim rynku jest już „pekinka” z Węgier
2011-04-07 00:00
Pogorszenie pogody na Węgrzech nieco opóźniło pojawienie się większych ilości młodej kapusty pekińskiej. Jednak jej pierwsze partie już trafiły do Polski. Choć wiele jest negatywnych opinii o jakości tej kapusty, będzie ona konkurencją w stosunku do kapusty polskiej. Największym wyzwaniem dla importerów węgierskiej „pekinki” jest to, że młoda kapusta ma bardzo krótką trwałość i bardzo szybko musi trafić do finalnego odbiorcy. Co do cen, to na wejściu kapustę z Węgier oferowano po 3,90 zł/kg, a obecnie jest to 3,50 – 3,60 zł/kg.
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Kapusta pekińska ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem