Polska importuje coraz więcej warzyw kapustnych
2008-09-30 00:09
Jak wykazują statystyki, do Polski sprowadza się coraz więcej warzyw świeżych, zwłaszcza w okresie zimowym i na wiosnę.
Jeszcze w 2007 r. import kapusty białej i czerwonej wynosił 4,4 tys. ton. Natomiast w pierwszym półroczu 2008 r. wolumen importu kapusty przewyższa całoroczny wolumen z roku ubiegłego i wynosi 6,1 tys. ton.
Podobna sytuacja jest ze sprowadzanymi z zagranicy kalafiorami i brokułami. W 2007 r. import tych warzyw wyniósł 10 tys. ton, podczas gdy tylko w I półroczu br. osiągnął już 11,7 tys. ton.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych CAAC (gs)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Kapusta?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem