Ryż traci popularność w Korei Południowej - przyćmiewają go mięsa i warzywa
Więcej Koreańczyków obniża spożycie zbóż, a zwiększa spożycie tłuszczów i białek. Trend ten znajduje potwierdzenie w liczbach. Spożycie ryżu na osobę spadło o 0,4 procent z 56,9 kilogramów w 2021 roku do 56,7 kilogramów na 2022 rok, według danych Statistics Korea wydanych 27 stycznia.
Choć spadek może nie wydawać się znaczący, liczba różni się, gdy się zawęża
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Ogólne informacje z rynku warzyw ?preview=1