Włochy: spożycie papryki
2009-04-10 00:00
We Włoszech w 2008 r. spożycie papryki ogółem wyniosło 163 tys. ton tj. o 0,6 proc. więcej niż w 2007 roku.
Jednak w przeliczeniu na gospodarstwo domowe spożycie papryki było niższe o 2 proc. i spadło z 8,4 kg w 2007 r. do 8,2 kg w 2008 r. w wyniku większej ilości gospodarstw (wzrost z 19,1 mln do 19,7 mln).
Udział papryki w ogólnym spożyciu owoców i warzyw wyniósł w 2008 roku 3,8 proc., a wartość sprzedaży wyniosła 368 milionów i była niższa o 8,3 proc. niż w 2007 r.
Źródło: fresh-market.pl (kz) na podstawie www.fruttaonline.com
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Papryka?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem