Austriacy preferują pomidory
2008-04-08 00:09
W Austrii w ciągu ostatnich 3 lat obniżyło się spożycie warzyw: ze 106 kg na osobę rocznie w 2005 r. do 95,5 kg w 2007 r. Wśród wszystkich gatunków najczęściej spożywane są pomidory, których udział w zakupach stanowi 19 proc.
Na dalszym miejscu są: papryka 11 proc., cebula 6,4 proc., ogórki 6 proc. i różne sałaty 5,7 proc.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie FAMMU/FAPA (gs)
Na dalszym miejscu są: papryka 11 proc., cebula 6,4 proc., ogórki 6 proc. i różne sałaty 5,7 proc.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie FAMMU/FAPA (gs)
Zobacz więcej: Pomidory?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem