Francuzi wyżej cenią rodzime selery
2008-02-20 00:00
Na paryskim rynku hurtowym w sprzedaży dostępne są selery rodzimej produkcji oraz importowane z Włoch. Poziom cen wskazuje, że selery produkowane we Francji mają wyższą cenę niż pochodzące z Italii.
Za kilogram selerów francuskich klasy I płacono 0,80-0,89 euro/kg. Selery włoskie kosztowały w hurcie 0,70-0,80 euro/kg. W okolicach Barcelony ceny selerów wahały się od 0,42 do 0,78 euro/kg.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych Agribusiness Online i Mercabarna
Za kilogram selerów francuskich klasy I płacono 0,80-0,89 euro/kg. Selery włoskie kosztowały w hurcie 0,70-0,80 euro/kg. W okolicach Barcelony ceny selerów wahały się od 0,42 do 0,78 euro/kg.
Źródło: fresh-market.pl, na podstawie danych Agribusiness Online i Mercabarna
Zobacz więcej: Seler korzeń?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem